AĞRI / PATNOS - Patnos Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Patnos Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sanayi Mahallesi / Toki Konutları Patnos / Ağrı
Vizyon
Ne Olmak İstiyoruz? : Okulumuz mesleki eğitim vereni bölgemizin ihtiyacına cevap verecek düzeyde elemanların yetiştiği, aynı zamanda yüksek öğretim kurumlarına yönlendiren öğrencilerinin kaliteli elemanlar olarak yetiştirdiği bir eğitim kurumu olmaktır. Ayrıca sanatı, eğitimle yaşam biçimine dönüştürmek, üreten ve kendini geliştiren insanlar olmaktır.
Misyon
Neden Varız? : Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumu olarak, Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları ve İlkeleri doğrultusunda; • Atatürk İlke ve İnkılaplarını bilen, üreten, araştıran, disiplinli, sanatsever ve topluma hizmet eden bireyler yetiştirmek, • Toplumun istek ve ihtiyaçları doğrultusunda; sağlıklı, bilinçli, sorumluluk duygusuna sahip, ekonomik hayat için gerekli bilgi ve becerileri kazanmış, ilgi ve yetenekleri ölçüsünde iş alanlarına hazır ve çağdaş birer insan olarak yetişmelerini sağlamak, • Çevresi ile olumlu iletişim kuracak davranış kazanmış, yaratıcı, bilgili, kendine güvenen bireyler yetiştirmektir.
08.00-15.15
Ulaşım
İlçe merkezi ile ulaşım toki toplu taşıma araçları ile sağlanmakta olup ilçe merkezi-okul arası mesafe yaklaşık 5 dk sürmektedir.
Yerleşim Yeri
Doğal oluk ve yolların düğümlendiği bir noktada bulunan Patnos şehrinin konumu kendisine oldukça stratejik bir konum kazandırmıştır. Bu özelliği tarih boyunca bölgenin egemenleri tarafından hep kullanılmıştır. Urartu Devletinde idari, askeri, kültürel merkez rollerini üstlenen Patnos, stratejik konumu dolayısiyle bir çok devletin istilasına uğramıştır. Bu istilaların yerleşmeye ve gelişmeye etkilerini kronolojik olarak şöyle açıklayabiliriz. Hurri soyundan gelen Urartular takri
İlçe merkezine 3,5 km İl merkezine 80 km´dir.
2023-2024 yılı AMP kontenjan 216 olarak belirlenmiştir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Her yıl ortalama 5-10 öğrencimiz lisans programlarına 30-35 öğrencimiz de önlisans programlarına yerleşmektedir.
Futsal,Masa Tenisi,Satranç
TÜBİTAK 4006-ERASMUS-KODLAĞRI